Mõisates kõlab kaunis muusika

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

 Järgmisel nädalal algab taas heategevuslik kontserdisari "Eesti mõisad". Sarja korraldab kontserdiagentuur Corelli Music poolt lates 1999. aastast alates igal suvel.

BNS annab teada, et kontsertidel on romantiline mõisaelamus, ajalugu ja arhitektuuripärlid ühendatud mõisate kuldajastu kauni muusika ja metseenlusega. Praeguseks on ürituse raames tutvustatud 71 mõisa kõikjalt üle Eesti.

“Eesti mõisad 2016” kontserdid toimuvad 28.-31. juulil Kostivere ja Sänna kultuurimõisates ning Voltveti/Tihemetsa ja Kohila mõisakoolides koos barokkansambli Corelli Consort muusikutega. Kontsertide vaheajal tutvustab mõisate ajalugu, arhitektuuri, väärikaid suguvõsasid ja praeguseid mõisahoidjaid kunstiajaloolane Jüri Kuuskemaa.

Kontserdisari on igal aastal toetanud üht väikest mõisakooli, –lastekodu või –hooldekodu, Maarja Küla ja TÜ Kliinikumi Lastefondi. “Eesti mõisad 2016’’ toetab sel suvel pisikese Kohila mõisakooli remondifondi. Igal kontserdil on avatud annetuskastid ning toimuvad heategevusmüügid. Sarja lõppkontsert Kohila mõisas on piletiteta, ainult annetusega kooli remondifondi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles