Hoolekandeasutus palub riigilt abi

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eelmisel aastal Pärnumaal Tori vallas tegevust alustanud erihoolekandeasutus Viira Kodu taotleb hasartmängumaksu nõukogult 6000 eurot toetust, et parandada hoolekande tingimusi.

Hoolekandeasutus tegutseb endise Viira põhikooli ruumides ja praegu on neil kasutada endise õpilaskodu ruumid, mille kool eelnevalt ära remontis, kirjutab BNS. Viira Kodu osutab taotluse kohaselt väga vajalikke kogukonnateenuseid, aga ka ööpäevaringset hoolekannet.

Hoolekandeasutuse käsutuses on vanemas, halva ligipääsuga osas asuv täismõõtmetes saal, mille pesemisvõimalused vajavad parandamist. Plaan on remontida seal pesuruumid, sisustada ruumid mööbliga ja rajada kaldteed õue.

Plaan on soetada ka lingtõstuk, et lamavad hoolealused saaksid ratastooliga siirduda oma tegevusi harrastama ja pääseksid hiljem ka tagasi, kirjutas Eesti Hoolekande Selts sotsiaalministeeriumile saadetud taotluses.

Taotluse eesmärk on puuetega inimeste iseseisva toimetuleku parandamine ja invaspordi edendamine. Sihtgrupp on nii Viira Kodu hoolealused kui ka teised invaspordist huvitatud isikud maakonnas.

Kokku maksab hoolekandetingimuste parandamine 10 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles