Vanahärra lasi isa mälestuseks taastada sajandivanuse traktori

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Türi-Allikul Veskisillal Konesko logistikakeskuse territooriumil esitletud Fordson F traktor võib olla vanim omasugustest.

Traktori omanik Alvar Hirtentreu (77) lasi masina korda teha oma isa mälestuseks. „See, et traktor on endiselt alles, on suuresti minu isa teene, sest oma tehnikat ta hoidis,” meenutas Hirtentreu. „Pensionipõlves tekkis mul rohkem vaba aega ning restaureerisime selle töökorda. Traktorite kokkutulekul oli see kõige vanem masin, järgmise traktori valmistamisaasta oli 1928.”

Fordsoni traktorit pidas Hirtentreu omamoodi nende perekonna reliikviaks. „Isa muretses selle kunagi naabruses olevast Rulli karjamõisast. Raha traktori teenimiseks kogus ta päevapiltnikuna, talutöö sedavõrd palju sisse ei toonud,” meenutas ta. „Traktor leidis talumajapidamises kasutust, kuid eks ostuhetkel oli see kauatöötanud masin üsna täbaras seisus. Isa jagas tehnikat aga väga hästi ning seadis selle igati heasse töökorda. See traktor oli üks tema armastustest.»

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles