Viljandit täidab vanamuusika

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäevast pühapäevani toimuva Viljandi vanamuusika festivali kavas on on eksootilisi esinejaid, maailma tipptegijaid ja muidugi kodumaiseid tippinterpreete.

Sakala annab teada, et kaugeim esineja on taiko-trummar Ichitaro Jaapanist, kellega koos on laval särav löökpillimängija Hele-Riin Uib ja festivali kunstiline juht Neeme Punder.

Veidi vähem eksootiline esineja on jaanuaris tähelendu alustanud vokaalansambel Intonacio, mille kunstiline juht on Hongkongis sündinud kontratenor Ka Bo Chan, ansambli ülejäänud liikmed on seotud Eesti Rahvusmeeskooriga.

Kuulsaim esineja festivalil on kindlasti Taani klavessiinimängija Lars Ulrik Mortensen, kes dirigeerib seekord 35-liikmelist Euroopa Liidu barokkorkestrit.

Venemaa suurim viola da gamba spetsialist Nikolai Grindenko toob festivalile oma uue veel ilma nimeta kvarteti. Nikolai Grindenko on eestlastele enim tuntud kui Moskva patriaharaadi koori dirigent, samuti on ta aasta eest dirigeerinud Eesti Rahvusmeeskoori.

Festivali kavasse mahub veel Ines Maidre orelikontsert ja Giacomo Puccini ooper «Õde Angelica», nimiosas Arete Teemets. Festival lõpeb traditsiooniliselt noorte vanamuusikute projektlavastusega, mis seekord kannab nime «Elu madalal maal ehk Sekeldused vanas Veneetsias». Lavastuses osalevad noored vanamuusikud, näitlejad ja kunstnikud.

Viljandi vanamuusika festivali peetakse alates 1982. aastast. Tänavuse ürituse kohta leiab informatsiooni festivali kodulehel www.vivamu.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles