Õppurid näevad tervishoiuerialades tulevikku

Birgit Itse
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Tallinna Keskhaigla.
Lääne-Tallinna Keskhaigla. Foto: Andres Haabu / Postimees

Sel nädalal lõppes Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli suvine dokumentide vastuvõtt.

Kõrgkooli seitsmele rakenduskõrghariduse ja kahele kutseõppe õppekavale laekus kokku 1713 avaldust, mida oli 10 protsenti mullusest rohkem.

Kõige suurem arv sisseastumisavaldusi laekus õe põhiõppe õppekavale õppima asumiseks, kokku 647 avaldust, konkursiga ühele õppekohale 4,3 inimest. Kõige suurem oli konkurss hambatehnika õppekavale, kus arvutuslikult kandideeris ühele õppekohale 18,4 inimest. Populaarsuselt järgmisele erialale, optomeetria õppekavale, kandideeris 9,4 inimest ühele õppekohale.

Kõrgkooli õppeosakonna juhataja Jaana Sepp märkis, et tervishoiuvaldkonna eriala peab olema hoolikalt läbimõeldud ja valitud teekond tulevikku.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli sai sel suvel kandideerida rakenduskõrgharidusõppes õe põhiõppe, ämmaemanduse, optomeetria, farmaatsia, tegevusteraapia, tervisedenduse ja hambatehnika õppekavadele, kutseõppes hooldustöötaja ja lapsehoidja (spetsialiseerumine erilise ja erivajaduse lapse hoidmisele) õppekavadele.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis õpib 1181 üliõpilast ja 202 kutseõppurit. Kõrgkoolil on struktuuriüksus ka Kohtla-Järvel ning õppetöö toimub lisaks Pärnus, Raplas, Haapsalus ja Viljandis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles