Teatrietendus muudab mustreid

Birgit Itse
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirna mõisa kohvik.
Kirna mõisa kohvik. Foto: Kirna mõis

Neljal suveõhtul mängitav etendus "Mustrimuutjad- viimne eestlane" annab võimaluse tatetrikülastajal etenduse ajal püsti tõusta ja etenduses kaasa lüüa.

Näidendi autor Kati Saara Vatmann kirjeldas, et see on lugu seitsmest inimesest, kes satuvad hämmastavatel asjaoludel kokku viimses Eesti metsajupikeses. "Linnad on getostunud, viimset metsa-reservaati aga hakatakse maha raiuma. Metsavaht ja nunn, moslemitarist teadlane ja nõiatar, poliitik, ärimees ja väemees satuvad vastastikuses sünergias ja konfliktides, koosloomes ja ärkamises ellujäämiseks olulisse mustrite muutmisse," tutvustas ta.

Vatmann lisas, et kokku sattunud inimesed tunnistavad, mis on nende varasemates eludes juhtunud, kasvavad välja märtrirollist, mida kõigi seitsme elu läbinud vägivald ja valud on põhjustanud. "Ohvrirollist väljumine tähendab, et inimesed hakkavad lõpuks ometi tegelema sellega, mida tahavad-oskavad-armastavad. Kes lahkub, kes tõuseb lendu, kes vabaneb vaimselt, kes füüsiliselt. Üksteist leitakse ja ahelad kaotatakse. On palju pihtimusi ja... naeru. Sõprust ja armastust - ja ühiselt mõeldakse-tegutsetakse välja, kuidas Eestimaa kestma jääb," lausus ta.

Etendused toimuvad 20. ja 21. juulil kell 19 Kirna mõisas. "Selles paigas on see lugu sündinud ja etendusele järgneb vestlusring," täpsustas autor.

22. juulil toimub etendus Soone talus kell 19 - siis eelneb etendusele muinaspäev väeehete ja ohutiste valmistamisega, šamaan Evald Piirisilla meisterdatud Päikesevärava sissepühitsemisega ning pärast etendust soovijatele higitelgi tseremoonia.

24. augustil lõpetab Mustrimuutjate etendus kell 17 Raikküla kärajate konverentsi mõisapargis.

Foorumteatri formaadis siin-ja-praegu etenduses teevad kaasa Kati Saara Vatmann, Heli Vahing, Tiiu Kreim, Liina Meta Kuuskman, Evald Piirisild, Ivo Lambing, Tenno Alamaa, Maria Indira Murutar.

Pileteid pakuvad Kirna mõis, Soone talu ja Raikküla mõis nii ette kui kohapeal. Hind 10 eurot, kohalikele ja väärikatele 7 eurot ning higitelgi osaluspanus 10 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles