Kuidas eakate kadumist ära hoida?

Birgit Itse
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei. Pilt on illustratiivne.
Politsei. Pilt on illustratiivne. Foto: Marianne Loorents

Seoses viimasel ajal kaduma läinud eakatega jagab Jõhvi politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Ene Muttika soovitusi, mida saab eakas ise või tema lähedane teha selleks, et selliseid olukordi ära hoida. 

* Metsa või mujale vähemkäidavatesse kohtadesse jalutama minnes on soovitatav kanda erksavärvilist riietust, et vajadusel paremini silma paista.

*Mobiiltelefoni olemasolul võiks see välja minnes alati kaasas olla ning jälgida, et kodust lahkudes on ka telefoni aku täis.

*Alati on soovitav lähedastele/naabritele teada anda, kellega, kuhu ja kui kauaks minnakse.  

*Taskutesse võiks panna lipikud lähedaste kontaktandmetega või muu olulise infoga.

*Dementsusele kalduvaid inimesi võiks jalutuskäikudel saata nende lähedased, sest kui inimene ei mäleta kus ta on, kodus peale loetud manitsussõnad ei aita, kuna inimene ei pruugi enam ümbritsevast aru saada.

Kui inimene ei tea kus ta on, siis on soovitatav helistada hädaabinumbril 112 või pöörduda möödakäijate poole ja paluda neil seda teha lasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles