Eakad orienteerujad elavdavad majandust

Birgit Itse
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: JOKA

Eesti Orienteerumisliidu teatel toob augusti alguses Tallinnas ja selle lähiümbruses peetavad veteranide maailmameistrivõistlused (MM) Eesti majandusse üle kolme miljoni euro.

Veteranide MM-ile on tänase seisuga tulemas rohkem kui 3500 võistlejat, kellest valdav osa on välismaalased, teatas orienteerumisliidu pressiesindaja esmaspäeval BNS-ile.

"Kokku veedavad võistlejad Eestis üle 25 000 öö. Teades, et keskmine sporditurist jätab Eestisse 137 eurot päevas, siis tähendab see üle 3,3 miljoni euro suurust turismitulu," sõnas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso."Sellised sündmused on väga selge võimalus edendada Eesti turismiturgu. Saame näidata oma ilusat loodust, Tallinna vanalinna ja Kadrioru parki, mis aitab kindlasti ka Eesti turundamisele laiemalt kaasa."

"Korraldusmeeskonnas on ligi 400 inimest ning oleme võistlust planeerinud juba 2012. aastast," ütles veteranide MM-i peakorraldaja Timmo Tammemäe. „See on kindlasti suurima välisosalejate arvuga spordivõistlus, mis Eestis kunagi on korraldatud.“

Võistluse avamine toimub 6. augustil Tallinna lauluväljakul koos rongkäiguga. Pealtvaatajatel on kõige mugavam vaatama tulla 8. augustil Vabaduse väljakule, kui toimub vanalinnas sprindi finaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles