Tallinn tähistab taasiseseisvumispäeva laulu- ja tantsupäevaga

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Vabadus on tunne" kontserdil on kavas  isamaalised laulud üldlaulupidude repertuaarist. Illustreeriv foto.
"Vabadus on tunne" kontserdil on kavas isamaalised laulud üldlaulupidude repertuaarist. Illustreeriv foto. Foto: Liis Treimann

Tallinn tähistab 20. augustil taasiseseisvumispäeva suurejoonelise laulu- ja tantsupäeva kontserdiga, mis saab alguse kell 12 Vabaduse väljakul. Kontserdi pealkiri on „Vabadus on tunne“.

Tallinna Kultuuriameti juhataja Aini Härmi sõnul on vabadus midagi väga personaalset. „Vabadus on tunne. Vabadus on õigus, aga vabadus on ka vastutus. Igaühel, kes sel päeval Vabaduse väljakule tuleb, on oma lugu vabaks saamisest ja vaba olemisest,“ sõnas Härm.

Tallinna peaväljakule koguneb sel päeval üle 1000 laulja 30 koorist ja ligi 100 tantsijat kuuest tantsurühmast.  Lavale tulevad Kaitseväe orkester, Georg Otsa nim Tallinna Muusikakooli puhkpilliorkester ja bänd ning armastatud solistid.

 Kavas on isamaalised laulud üldlaulupidude repertuaarist (Eespere „Ärkamise aeg“, Vinter „Laul Põhjamaast“, Sarapik „Ta lendab mesipuu poole“, Mattiiseni isamaalised laulud jt), aga ka uudisteosed ja rahvale tuntud laulud („Maa tuleb täita lastega“, „Majakene mere ääres“, „Kungla rahvas“ jt). Kontserdi kunstilised juhid on Aarne Saluveer ja Kalev Järvela.

Viimati toimus Tallinna laulupäev Kadriorus 20. augustil 2013. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles