30 000 töövõimetuspensionärile saadetakse koju teavituskiri

Kadri Suurmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sotsiaalkindlustusamet

Alates tänasest hakkab Sotsiaalkindlustusamet saatma teavituskirju töövõimetuspensionäridele ja puudega inimestele, kelle korduvekspertiisi tähtaeg saabub 2017. aastal. Töötukassa alustab 1. juulil töövõime hindamist esmakordsetel taotlejatel, alates 1. jaanuarist 2017 ka korduvekspertiisi taotlejatel. Töövõimetuspensionäridel, kelle korduvekspertiisi tähtaeg on 2016. aastal, tuleb jätkuvalt pöörduda Sotsiaalkindlustusametisse.

Sotsiaalkindlustusamet alustab personaliseeritud ja tähitud kirjade saatmist alates 29. juunist. Kokku on saadetakse kuni 2016 aasta lõpuni enam kui 30 000 kirja, milles teavitatakse, millal ja kuhu peaks pöörduma, kui inimene soovib hinnata oma töövõimet või tuvastada puude raskusastet. 

Sotsiaalkindlustusameti Ekspertiisi ja sotsiaaltoetuste üksuse juhi Merlin Murumetsa sõnul saavad teavituskirja kõik need inimesed, kellel on tuvastatud püsiv töövõimetus ja puude raskusaste ning kellel on korduvekspertiisi tähtaeg 2017. aastal.   „Mõistame, et tähitud kirja kättesaamine on nii mõnelegi inimesele keeruline, on meiepoolne palve inimestele, kelleni jõuab teave tähitud kirjast Sotsiaalkindlustusametilt, sellele kindlasti järgi minna,“ lisas Merlin Murumets.

1. juulist kuni 31. detsembrini saavad töövõime hindamist ja puude raskusastme tuvastamist taotleda ühistaotlusena vaid need inimesed, kellel ei ole varem püsivat töövõimetust hinnatud. Alates 1. jaanuarist 2017 saavad kõik pöördujad töövõime hindamist ja puude raskusastme tuvastamist taotleda ühistaotlusena, esitades korduvekspertiisiks taotluse Eesti Töötukassale või Sotsiaalkindlustusametile. Samaaegselt on võimalik esitada taotlus töövõime toetuse ja puuetega inimeste sotsiaaltoetuse määramiseks.

Töövõimet hindab taotluse ja terviseandmete põhjal ekspertarst, kelle arvamuse põhjal teeb töötukassa otsuse taotleja töövõime kohta ning Sotsiaalkindlustusamet tuvastab selle arvamuse ja otsuse põhjal puude raskusastme. Hindamise eelduseks on pere-, eri- või töötervishoiuarsti külastamine. Kindlasti tuleb arsti teavitada pöördumise põhjusest, milleks on  töövõime hindamise taotlemine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles