Maksu- ja tolliamet hoiatab petukirjade eest

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

„Taas on liikvel petukirjad. Tuletame meelde, et meil käib kogu tulude deklareerimisega seotud asjaajamine e-maksuametis," seisab Maksu- ja tolliameti (MTA) Facebooki lehel olevas hoiatuses.

Petukirjadega püüavad kurjategijad inimeste krediitkaardiandmeid varastada. Justkui MTA aadressilt tulnud e-kirjas on link, millele klikkides küsitakse inimeselt tema krediitkaardi andmeid. Kahtlasi kirju ei tohiks avada ja tuleks meeles pidada, et MTA klientidelt krediitkaardiandmeid ei küsi.

Maksu- ja tolliamet on oma varasemates hoiatustes selgitanud, et amet ei lisa oma kirjadesse otselinke, vaid palub infoga minna tutvuma e-maksuametisse/e-tolli. E-maksuametisse/e-tolli sisenemine toimub ainult turvaliste autentimislahenduste abil (ID-kaart, mobiil-ID, pangalink).

Kõige selgemad vihjed, et tegemist on pettusega, annab lehekülje vale aadress ja see, et küsitakse krediitkaardi andmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles