Varajase Alzheimeri puhul loodetakse abi 36-punktilisest programmist

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teadlaste senised tulemused annavad lootust, kuid enne põhjapanevate järelduste tegemist on siiski vajalikud suuremahulisemad uuringud.
Teadlaste senised tulemused annavad lootust, kuid enne põhjapanevate järelduste tegemist on siiski vajalikud suuremahulisemad uuringud. Foto: Caro / Scanpix

Uurijatel õnnestus väikse rühma inimeste varajasest Alzheimerist tingitud mäluprobleemidele panna piir ja mälu parandada, mistõttu nad loodavad, et nende 36 punktist koosnevast raviplaanist tõuseb tulu ka teistele.

Medical News Today vahendab, et selle programmi järgi ravitud inimestel pole juba kahe aasta jooksul mälu enam edasi halvenenud ja mõned neist on suutnud naasta tööle, millest nad varem varajasest Alzheimeri tõttu pidid loobuma.

Kuigi uuritud rühma kuulus ainult 10 patsienti, on teadlased lootusrikkad, sest nende isikute mälu on märkimisväärselt paranenud.

Programm on 36-punktiline ja seda kohandatakse igale inimesele vastavalt tema vajadustele. Programm näeb ette muudatusi toidulaual, füüsilist aktiivsust, korralikku unerežiimi ja ajutreeninguid. Samuti tuleb tarbida õigeid ravimeid ja vitamiine.

Kuigi tulemused on paljulubavad, on teadlased seisukohal, et enne põhjapanevate järleduste tegemist on vajalik suuremahulisem uuring. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles