Meie Küla Pidu kutsub taas Lindile

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meie Küla Pidu

2. juulil saab Pärnumaal Lindi kalurikülas näha midagi üsna tavatut: külakeskusesse ja sadamasse tekivad autokastidest lavad, kalurite võrgukuurist saab kino, koduõued ja külateeääred vallutavad ühepäevakohvikud. Teoks saab rannakülafestival Meie Küla Pidu. 

„Meie teame siin Lindil juba ammu, et meie küla on parim paik maailmas. Ja meie küla inimesed on mõnusaimad inimesed maailmas. Eelmisel aastal sai meile aga korraga selgeks, et tuleb ikka ka kõigile teistele toredatele maa- ja merelembestele inimestele anda võimalus üheks päevaks Lindi küla inimeseks saada. Mõeldud tehtud,” meenutas Meie Küla Peo eestvedaja Merle Jantson festivali algust.

Mullu külastas pidu enam kui 3500 inimest, kes jäid tema sõnul peoga väga rahule ja üritus sai Pärnu Omavalitsuste Liidu poolt ka aasta üllataja tiitli.

Tema sõnul sünnib Meie Küla Pidu (koos)tegemise ja (koos)olemise rõõmust. „Mehed niidavad heinamaad parklateks ja panevad lavad-viidad püsti, naised pakuvad parimat küla- ja kalarooga, lapsed ootavad rannakülalaste mänge mängima, kalurid löövad sadamaväravad nii maalt- kui merelttulijaile valla,” kirjeldas ta.

Küla- ja kalalaadalt saab Jantsoni sõnul soetada eestimaist ning hoole ja armastusega tehtut-püütut-kasvatatut. Muusikat mängivad peol Iiukala Bänd ja Kihnu Poisid, Marko Matvere laulab koos sõpradega mehiseid merelaule, Untsakad teevad simmanit ja Dagö annab öise sadamakontserdi.

Lisaks jõuab 2. juulil Lindile merekultuuriaastal Eesti rannikut ning saari külastava Rannaretke programm.

Rannakülafestival Meie Küla Pidu algab 2. juulil keskpäeval ja kestab keskööni Lindi kalurikülas Pärnumaal

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles