Politsei hoiatab vihmaveerennide pakkujate eest

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmaveerenn ja -toru Pilt on illustratiivne.
Vihmaveerenn ja -toru Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Politsei hoiatab Põhja prefektuuri Facebooki lehe vahendusel, et on saanud viimastel nädalatel rohkelt teateid välismaa päritolu inimestest, kes käivad aktiivselt teenuseid ja kaupu pakkumas. Kui mullu tülitati inimesi ja pakuti neile müügiks kalli hinnaga potte ja panne, siis tänavu pakutakse kalleid vihmaveerennid. 

On juhtumeid, kus inimesed nõuavad majaomaniku loata paigaldatud vihmaveerenni eest raha. Summad on suured ja oma kahtlustäratavat teenust pakutakse peamiselt vanematele inimestele.

Selliste torupaigaldajatest hooajatööliste kohta on teateid tulnud kogu Harjumaalt ning neid on nähtud liiklemas Poola ja Ungari numbritega mahtuniversaalidega, kus katusel redel, sees aga mehed ja hunnik vihmaveetorusid.

Probleemi lahendamiseks peavad ennekõike inimesed ise otsustavalt käituma ja pakutavast keelduma. Politsei soovitab nendega vestlusesse mitte laskuda, nad ära saata ning vajadusel kutsuda politsei.

Kui keegi tõepoolest vajab vihmaveerenne või muid kaupu ja teenuseid, siis tasub see alati tellida ametlikelt  pakkujatelt, kes garanteerivad kvaliteedi. Need välismaist päritolu ärimehed kasutavad agressiivseid ja alatuid müügivõtteid ning ei pea sõlmitud kokkulepetest kinni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles