Tallinna Keskraamatukogu pikendas lubatud laenutusaega

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

13. juunist kehtiv Tallinna Keskraamatukogu uus kasutamise eeskiri lubab laenutatud raamatuid lugeda senisest pikema aja jooksul. Sanuti ei nõua raamatukogu hüvitist kuni 6-aastase  lapse poolt rikutud raamatu eest.

Uus eeskiri võimaldab lugejatel laenatud teavikute tagastamistähtpäeva pikendada senise kahe korra asemel kolm korda, kui teavikuid ei vaja teised lugejad. Seega saavad lugejad edaspidi põhjalikumat süvenemist vajavaid raamatuid lugeda kokku 84 päeva.

Antud muudatus teeb lugejatele mugavamaks laenata kirjandust ka puhkuste ja õpingute perioodil, kui raamatukogu külastamine on keerukam. Kehtima hakkab ka lugejate poolt kauaoodatud võimalus lisada end ootejärjekorda ilukirjandusele. Kokku saab ootejärjekorras olla viiele teavikule korraga. Kui endise eeskirja kohaselt said lugejad korraga laenata kuni kümme, siis edaspidi kuni viisteist heli- ja videosalvestist.

Samuti soovib raamatukogu uue eeskirjaga julgustada väikelaste vanemaid senisest enam lastele kirjandust laenama, et raamatud oleksid lastele võimalikult kättesaadavad juba maast madalast. Väike laps ei pruugi kontrollida oma käte motoorikat ja raamat võib minna kogemata katki. Nii ei nõua raamatukogu hüvitist kuni 6-aastase (kaasa arvatud) lapse poolt rikutud raamatu, mis on mõeldud väikelastele ja on trükitähtedega, eest. Rikutud raamat tuleb siiski raamatukokku tagastada.

Tallinna Keskraamatukogu laenutab ainsa rahvaraamatukoguna kaasaegseid eestikeelseid e-raamatuid, millel on kehtiv autoriõigus. Uues eeskirjas täpsustatakse seda, kuidas e-raamatute laenutus- ja lugemiskeskkonda ELLU kasutavate isikute andmeid töödeldakse.  Ühtlasi täpsustab uus eeskiri, millal lugejate kontaktandmed ja lugejakirje raamatukogu lugejaandmebaasist kustutatakse ning vanema nõusoleku kehtivust.

Tallinna Keskraamatukogu uue kasutamise eeskirjaga saab tutvuda raamatukogu veebilehel. Eeskiri kehtib kõigis Tallinna Keskraamatukogu haruraamatukogudes ja teenindusosakondades.

Raamatukogude suvised lahtiolekuajad leiab SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles