Festivalil tõlgitakse viipekeelde ka Metsatöllu kontsert

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsatöll.
Metsatöll. Foto: Erakogu

Laupäeval, 11. juunil kell 11 algab Tallinna Stroomi ranna alal tasuta koguperefestival „Puude taga on inimene“ (PTOI). Festivali eesmärk on näidata erinevate inimeste võimekust olla iseseisvad, kui riik ja ühiskond on nende vajadustega arvestanud. 

Päeva avavad võrdõigusvolinik Liisa-Ly Pakosta ja Sotsiaalministeeriumi sotsiaalala asekantsler Rait Kuuse. Seejärel annab kontserdi Pimedate puhkpilliorkester, mis avab programmid nii pealaval, lastealal, spordialal kui ka kino- ja teatritelgis.

Foto: Erakogu

 „Kõike pealaval toimuvat sünkroontõlgitakse viipekeelde – nii saavad ka kurdid näiteks Metstöllu kontserti nautida ning mõistavad päevajuhtide Hannes Hermaküla ja Samuel Golombi juttu,“ lausus PTOI korraldaja Tiia Sihver (pildil).

Kinotelgis saab näha kirjeldustõlkega filme, millest esimene on noorte lemmik „Supilinna salaselts“ ning teine Urmas Eero Liivi noortedraama „Must alpinist“.“

„Festivali üheks tõmbenumbriks on kindlasti pimekohvik, kus külastajad saavad tõelise elamuse – nägemismeel lülitatakse välja ning sööma ja jooma peab kombates,“ märkis Tiia Sihver. „See on ka ainukene festivali ala, kus väikest piletiraha küsime, sest selle eest saab joodavat ja midagi ka hamba alla, kuid eelkõige hindamatu kogemuse.“

Vaegnägijate temaatikat käsitleb ka Terateatri tükk „Pime päev“, mis ilmestab mõtlemapanevalt valusnaljakaid situatsioone, kuhu pime inimene kas juhuslikult või ümbritsevate tähelepanematuse tõttu võib sattuda. Lastealal saab õppida jalaga maalimist, viipekeelt, esmaabi ning tule- ja liiklusohutust. Spordialal toimub pimelaskmine, ratastooli vehklemine, pimelauatennis ning ratastooli korvpalli turniir.

Lisaks põnevatele tegevustele saab kunstitelgis tutvuda suure kunstinäitusega, mille programmi aitas koostada varvaskunstnik Meelis Luks ehk Mella. Festivali alal müüakse käsitööd ning festivali maskotte, Pehmikuid.

Tallinna Transpordiameti info kohaselt teenindavad 11. juunil kogu päeva vältel Stroomi randa sõitvat liini nr. 40 enamjaolt madala põhjaga ja uuemad bussid. Madala põhjaga bussi ooteaeg ei tohiks ületada 15 minutit. Pardirallilt saab madala põhjaga trammiga Viru peatusesse ja sealt edasi nr. 40 bussiga Stroomi randa.

Koguperefestival PTOI toimub juba teist korda ning selle suurtoetajad on Eesti Töötukassa, Sotsiaalministeerium, Hasartmängumaksu Nõukogu ja Tallinna Linnavalitsus.

Festivali ajakava ja ala kaart on aadressil www.puudetagaoninimene.ee/programm/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles