Eakate suhtluskeskkond Sentab kutsub seeniore suvekursusele

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Idee kasvas välja kord kuus koos käivast Sentabi testkasutajate grupist, mis sai suveks ülesande toredaid emotsioone üles pildistada ning fotod Sentabi veebikeskkonda laadida.
Idee kasvas välja kord kuus koos käivast Sentabi testkasutajate grupist, mis sai suveks ülesande toredaid emotsioone üles pildistada ning fotod Sentabi veebikeskkonda laadida. Foto: Sentab Estonia

Eakate suhtluskeskkonnas Sentab stardib juuni alguses seenioridele suunatud suvekursus „Muna õpetab kana“. Õpet toetab omanäoline konkurss, mis on avatud kõigile osalejatele ning sisaldab väärikaid auhindu.

„Sentabi Suvekursus 2016 on projekt, millega tahame sihtgrupile suveks pakkuda nii harivat kui meelelahutuslikku tegevust,“ ütles Sentab Estonia OÜ tegevjuht Tarmo Pihl. „Meie ettevõtte missiooniks on aidata seenioridel osa saada tänapäeva tehnoloogia pakutavatest hüvedest ja usun, et kaasates nad lihtsasse õpiprogrammi, suudame selle täitmisele kaasa aidata,“ lisas Pihl.

Idee kasvas välja kord kuus koos käivast Sentabi testkasutajate grupist, mis sai suveks ülesande toredaid emotsioone üles pildistada ning fotod Sentabi veebikeskkonda laadida. Et mitte välistada nende õpihimuliste ja aktiivsete eakate osalemist, kes Sentabi veel ei kasuta, otsustati osalejate ringi laiendada.

„Ootame osalema kõiki, kel vanust vähemalt 60 ringis, ja kes tahaks midagi uut õppida, mingeid muid eeltingimusi seatud pole,“ julgustas Pihl huvilisi end üles andma.

Kursus kestab kolm kuud ja igas kuus käsitletakse eraldi teemat. Näiteks juunis pühendutakse fotode tegemise kunstile. Sentabi veebikeskkonda laetud õppematerjalid juhendavad seeniore nii pildistamise algtõdede kui tehnilise teostuse osas. Praktilise osa täidab õppega paralleelselt kulgev konkurss, mille parimate tööde autoreid ootavad üllatused.

Juunis vältava fotokonkursi teemaks on „Tagurpidi“, mis annab Sentabi turundusmeeskonna liikme Mall Maasiku sõnul küllaltki laia tõlgendamisruumi. „Valesid vastuseid meie konkursil pole,“ sõnas ta.

Osalejad saavad enda tehtud fotod keskkonda üles laadida, kus need on nähtavad nii neile endile kui uudistama tulnud Sentabi kasutajatele. Lisaks pakutakse osalejatele võimalust esitada teemakohaseid küsimusi, mis leiavad vastused vastava ala eksperdi abiga.

„Projektis osalemine annab seenioridele ja nende lastelastele võimaluse midagi koos ette võtta. Lapselapsed võivad vabalt vanavanematele tehnilist tuge pakkuda, teadupärast on „munad“ ses valdkonnas „kanadest“ vilunumad,“ lisas Maasik.

Osaleda on võimalik Sentabi veebikeskkonna vahendusel, mis on ligipääsetav kõigile, kel on arvuti ja interneti kasutamise võimalus. Tuleks külastada veebiaadressi www.sentab.com/ee, seal end kasutajaks registreerida, keskkonda sisse logida ning üles otsida teematuba nimega „Seenioride Suvekursus“, kuhu ilmuvad ka kõik edasised instruktsioonid.

Sentab Estonia OÜ 

  • Sentab Estonia OÜ on Eesti idufirma, mis tegeleb seenioridele mõeldud meelelahutus- ja suhtlusplatvormi Sentab arendamisega.
  • Alates 2015. aasta aprillist tegutseb Sentab Estonia OÜ osaliselt Euroopa Komisjoni rahastusel läbi Euroopa Liidu teadus- ja arendustegevuse programmi Horisont 2020.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles