Väärikate ülikoolis osales üle 2000 õppija

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Populaarsemad loengud on olnud läbi aastate tervise- ja kultuurivaldkonnast. Paljudes regioonides korraldatakse lisaks loengutele veel keelekursuseid, õpitubasid ja väljasõite.
Populaarsemad loengud on olnud läbi aastate tervise- ja kultuurivaldkonnast. Paljudes regioonides korraldatakse lisaks loengutele veel keelekursuseid, õpitubasid ja väljasõite. Foto: Eleri Lõhmus / Valgamaalane

2015/2016. õppeaastal osales Tartu ülikooli väärikate ülikoolis üle 2000 õppija üle Eesti, kellest 1577 jõudsid lõputunnistuseni. Kõige vanem õppija oli 93-aastane mees ja kõige vanem tunnistuse saaja 92-aastane naine.

Osalejate keskmine vanus on üle 70 eluaasta. Rohkem õpib naisi, kuid meeste osakaal on tasapisi kasvamas.

Väärikate ülikooli 2015/2016 õppeaasta viimane lõpuaktus toimus 20. mail Tartus, kus osalesid lisaks Tartu õppijatele ka väärikad Valga ning Keila piirkonnast.

Väärikate ülikool on nii ülikoolis kui ka Eestis tervikuna leidnud head vastukaja ja sooja suhtumist. Möödunud aastal tunnustati Tartu ülikooli väärikate ülikooli aasta õpiteo tiitliga.

Populaarsemad loengud on olnud läbi aastate tervise- ja kultuurivaldkonnast. Paljudes regioonides korraldatakse lisaks loengutele veel keelekursuseid, õpitubasid ja väljasõite.

TÜ väärikate ülikooli Tartu ja Tallinna programmide projektijuht Karmel Tall kiidab väärikate ülikooli koordinaatoreid regioonides ning innustab uusi õppijaid programmiga liituma: „Väärikate ülikoolis algab õppetöö traditsiooniliselt septembris. Ootame programmile nii vanu kui ka uusi õpihimulisi väärikaid.“

Tartu ülikooli väärikate ülikooli tegevust toetavad kohalikud omavalitsused, hasartmängumaksu nõukogu ja eraettevõtjad.

Tartu ülikooli väärikate ülikool on kutsutud ellu, lähtudes elukestva õppe põhimõtetest, et paindlikult reageerida ühiskonna muutustele ja vajadustele ning pakkuda õppimisvõimalusi erinevatele sihtrühmadele.

Tartu ülikooli väärikate ülikool toimub lisaks Tartule ka Tallinnas, Pärnus, Kuressaares, Türil, Narvas, Valgas ja Keilas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles