Raudteeremont muudab rongide väljumisaegu

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni rong Tartu rongijaamas.
Elroni rong Tartu rongijaamas. Foto: Margus Ansu

29. maist nihkub Tallinn-Aegviidu reisi nr 416 väljumisaeg rahvusvahelise reisirongi sõiduplaani muudatuse tõttu 21 minutit hilisemaks ja reis väljub 17.21. Alates 4. juunist muutuvad raudteeremontide tõttu sõiduplaanid ka Tallinn-Tartu liinil ning reisijaid teenindatakse kolmel päeval nädalas osaliselt asendusbussidega Jõgeva-Tartu lõigul.

Alates pühapäevast, 29. maist väljub Tallinn-Aegviidu reis nr 416 Tallinnast kell 17.21, sõiduplaanimuudatus on tingitud rahvusvaheliste reisirongide graafiku muutumisest.

 „Seoses rahvusvahelise reisirongi sõiduplaani muutumisega tuli Elronil muuta ühe Tallinn-Aegviidu reisi väljumisaegu 21 minuti võrra hilisemaks,” ütles Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo.

 Juunis alustatakse raudtee remondiga Tapa-Tartu raudtee uuel lõigul. Sellega seoses teenindab Elron reisijaid 4. juunist Jõgeva-Tartu lõigul bussidega teisipäeva, neljapäeva ja laupäeva päevastel aegadel.

Tartus peatuvad ronge asendavad bussid kolmes peatuses: lisaks raudteejaamale ka kesklinnas Hansakeskuse juures ja Salvesti peatuses. Asendusbusside peatused on märgistatud Elroni värvides tahvlitega, reisiinfot saab ka Elroni kodulehelt ja tasuta rongiinfo telefonilt 6160245.

Asendusbussidega sõites on võimalik kaasa võtta lapsevankreid, neid saab paigutada kokkupanduna bussi all olevasse pagasiruumi. Bussis on lubatud vedada puuriga väikeloomi, ent omanik peab arvestama võimalusega, et kui bussis on kõik istekohad täis, peab ta puuri loomaga sülle võtma. Bussi ei saa võtta suuri koeri ning ka jalgratastega reisijatel palume valida reis, mida teenindab täies ulatuses rong.

„Elron teeb kõik endast oleneva, et raudtee remondist tulenevaid ümberkorraldusi sõiduplaanis minimeerida ning et hoolimata remondist rongiliiklus või seda asendav bussiühendus parimal võimalikul moel toimiks. Loodame kõigi mõistvale suhtumisele ning pakume omalt poolt soodsamaid hindu,” lisas ta.

5. aprillil alustas taristuomanik AS Eesti Raudtee rekonstrueerimistöid Tapa-Tartu raudteelõigul. Jätkub eelmisel aastal alanud kapitaalremont, mille käigus vahetatakse välja kogu raudtee pealisehitis (ballast, rööpad, liiprid), vajadusel laiendatakse muldkeha ja suurendatakse kandevõimet ning remonditakse ülesõidukohad (katte vahetus, tõkkepuud).

Remondiaegse sõiduplaani koostab Elron koos remondi tellija Eesti Raudteega, arvestades reisijate huvidega võimalikult suures mahus. Neljal päeval nädalas (E, K, R, P) toimib rongiliiklus täies mahus. Vaid kolmel päeval nädalas (T, N, L) ning seda vaid päevasel ajal asendatakse rongid osaliselt bussidega, hommikusi ja õhtusi reise teenindatakse ka nendel päevadel rongidega.

Esmalt toimus Kaarepere jaama ja Kärkna-Tartu jaamavahe rekonstrueerimine, 4. juunist liiguvad remondid edasi Jõgeva-Kaarepere lõigule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles