Kuidas teha vahet nohul ja põskkoopapõletikul

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nohu.
Nohu. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Palava ilmaga on suur kiusatus end õhukonditsioneeri või auto kliimaseadme abil jahutada. Sageli toob jääkülm õhuvool kuumal päeval endaga kaasa aga hoopis haiguse: tatise nina või koguni põskkoopapõletiku.

Nohusel külmetushaigusel ja põskkoopapõletikul on väga sarnaseid sümptoome, mistõttu on neil vahel väga raske vahet teha. Medical News Today jagab nõuandeid, kuidas neil kahel vahet teha.

Külmetushaigus mööduvad sümptomid nagu kinnine nina, nohu, köha, palavik ja kerge lihasvalu 3-5 päevaga.

Põskkoopapõletiku puhul on vaevused kauem ja võivad kesta ka näiteks neli nädalat. Ninast tulev eritis on paks ja kollaka või roheka värvusega ning inimene tunneb valu silmade taga, nina, põskede ja otsaesise piirkonnas. Enamasti ravitakse põskkoopapõletikku antibiootikumidega, sest seda põhjustab bakter.

Haige olles tarvitavad inimesed mitmeid käsimüügiravimeid, et kinnisele ninale leevendust saada. Kõrge vererõhu, südamehaiguse või diabeedidiagnoosiga inimesed peaks nende tarvitamisel aga ettevaatlikud olema ja arstiga konsulteerima, sest need ravimid tõstavad meditsiiniuudiste portaali teatel vererõhku.

Kodustest ravivõtetest soovitakse tarbida piisavalt vedelikku ja loputada ninasõõrmeid soolalahusega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles