Väärikate ülikooli programmis osales üle 300 tallinlase

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Eelmise nädala teisipäeval toimus Rahvusraamatukogus Tallinna linna ja Tartu Ülikooli koostööprojekti Väärikate ülikool õppeaasta viimane loeng.

Tänavuse õppeaasta eestikeelses loenguprogrammis osales 217 inimest. Kevadsemestril õnnestus Hasartmängumaksu Nõukogult saadud toetuse abiga pakkuda Tallinna väärikatele ka 20 tundi inglise keele vestluskursust. Pakutu osutus niivõrd populaarseks, et sellist kursust soovitakse ka järgmisel õppeaastal.

Venekeelses loenguprogrammis osales 89 inimest.

Õppeaasta jooksul korraldatud ekskursioonid Neitsitorni olid väga menukas, kokku käis seal viis gruppi.

„Mul on heameel, et Tartu Ülikool ja Tallinna linn säärast vajalikku koostööd teevad. Selle projekti populaarsus räägib iseenda eest, et vanemad inimesed vajavad sellist loengusarja nii enesetäienduseks kui ka suhtlemisvõimaluste laiendamiseks, ütles viimasel loengul kõnelenud abilinnapea Merike Martinson.

Koostööprojekti finantseerib Tallinna linn, loengud toimuvad alates 2011.aastast. Väärikate ülikooli projekti sihtgrupiks on eakad tallinlased vanuses 60+. Eesmärgiks on elukestev õpe, kuulajatele antakse vajalikku ja praktilist infot, samas soodustatakse loengute kaudu ka omavahelist suhtlust.

Tartu Ülikooli Tallinna esindus paneb kokku loengukava, lepib kokku õppejõududega ja korraldab loengud. Tallinna linnavalitsus omakorda kannab loengutega seotud kulud. Tallinna poolt kureerib koostööprojekti abilinnapea Mihhail Kõlvart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles