Elektriallergia – uskuda või mitte?

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis tehtud katsed näitasid, et mobiiltelefonide elektromagnetkiirgus mõjutas umbes kolmandikku katses osalenutest.
Eestis tehtud katsed näitasid, et mobiiltelefonide elektromagnetkiirgus mõjutas umbes kolmandikku katses osalenutest. Foto: SCANPIX

Ärevus, peavalu, unehäired, uimasus – nn elektroülitundlikkuse sümptomite nimekiri võiks tehnoloogiast ja elektromagnetväljadest küllastunud maailmas jätkuda mitmel leheküljel. Kuigi kaebuste reaalsuses pole mõtet kahelda, napib teaduskirjanduse põhjal elektromagnetväljade ja halva enesetunde sidumiseks tõendeid, vahendas eilne Pealtnägija.

Ka Eestis on tegeletud nn elektriallergia teemaga ja uuritud, mida teeb meiega mobiiltelefonide elektromagnetkiirgus.

Tallinna tehnikaülikooli biomeditsiinitehnika instituudi vanemteaduri Hiie Hinrikuse sõnul on mõju olemas ja „tekitab alkoholi tarbimisega sarnase efekti“.

„Meil õnnestus see mõju kätte saada ja mitte ühel kahel inimesel, vaid tõesti mitmel grupil. Meil neid uuritavaid oli üle saja – pooleteise saja ringis. [...] Me tegime ka selgeks, et oluliselt mõjutatavad olid umbes kolmandik sellest kontingendist,“ selgitas emeriitprofessor.

Vaata Pealtnägija videolugu Novaatori portaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles