Raua tänava lahingus võidelnud Eduard Meemann sai 97-aastaseks

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eduard Meemann.
Eduard Meemann. Foto: www.mil.ee

Staabi-ja sidepataljoni kaplan leitnant Peeter Paenurm õnnitles reedel Valgas kaitseväe nimel 97-aastaseks saanud veterani Eduard Meemanni, kes osales 1940. aastal Raua tänava lahingus.

1940. aasta 21. juunil teenis toona 21-aastane Eduard Meemann sidepataljonis ning oli üks neist, kes Tallinna 21. koolis relvastatud riigipöörajatele vastu hakkas. Hiljem sai tulevahetus, milles langes kaks Eesti kaitseväelast, tuntuks kui Raua tänava lahing. Sidepataljoni ja riigipöörajate vahel peetud tulevahetus oli ainuke Eesti kaitseväe väeosa peetud lahing Teises maailmasõjas.

Meemann alustas ajateenistust 1. aprillil 1939 sidepataljoni 3. sidekompaniis. Pärast Eesti okupeerimist Nõukogude Liidu poolt sidepataljon likvideeriti ning Meemann viidi üle Punaarmeesse, kus ta teenis 1941. aasta kevadeni. Teise maailmasõja lahingutest Meemann osa ei võtnud.

Meemannil on tütar Anne ning kaks lapselast Kuno Laaniste ja kolonelleitnant Tarmo Laaniste, kes on Kaitseliidu peastaabi personaliosakonna ülem.

Lisaks Eduard Meemannile on Raua tänava lahingu veteranidest elus Keilas elav 98-aastane Eduard Kuuskor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles