Tallinna linn tunnustab teenekaid linnakodanikke

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu otsustas tänavu omistada linnapoolse erilise austusavaldusena vapimärgi Raimo Pullatile.
Tallinna linnavolikogu otsustas tänavu omistada linnapoolse erilise austusavaldusena vapimärgi Raimo Pullatile. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Tallinna päeval, 15. mail toimub raekojas traditsiooniline linna aumärkide üleandmise tseremoonia.

Tseremooniale on kutsutud tänavused vapi- ja teenetemärkide saajad, linnavalitsuse ja linnavolikogu liikmed, ametite juhid ja linnaosavanemad. 

Tallinna linnavolikogu otsustas tänavu omistada linnapoolse erilise austusavaldusena vapimärgi Harri Lumile ja Raimo Pullatile, teenetemärgiga otsustati tunnustada 26 silmapaistva isiku aastakümnete pikkust panust linna ja linlaste hüvanguks.

Seni on linnapoolse erilise austusavalduse, 1997. aastast välja antava linna kõrgeima autasu Tallinna vapimärgi pälvinud 26 silmapaistvat isikut. Tallinna teenetemärk on antud alates 1995. aastast kokku 314 isikule.

Ühtlasi autasustatakse aukodanike kogu pidulikul istungil tänavu Tallinna teeneka kultuuritegelase preemia pälvinud Arvo Kruusementi ning Pelguranna raamatukogu juhatajale Ebe Ottole antakse üle Tallinna raemedal.

Arvo Kruusemendi panus Eesti kultuuripärandisse ja filmiajalukku on märkimisväärne. Eesti filmi suurkuju loomingulisse pagasisse kuulub mitmeid tuntud ja tunnustatud mängufilme, tema film „Kevade“ valiti sajandi parimaks Eesti filmiks. 20. aprillil 88. sünnipäeva tähistanud Arvo Kruusement on jätkuvalt ühiskondlikult aktiivne pensionär, kes lööb kaasa kogukonna edasiarendamisel.

Tallinna raemedal on Tallinna linna autasu, mis antakse füüsilisele isikule linnapoolse tunnustusena. Raemedali andmise otsustab linnavalitsus.

Ebe Otto (sündinud 1956) töötab Tallinna Keskraamatukogus alates 1976. aastast ja sel aastal täitub tal 40. tööaasta, tänavu tähistab staažikas ja ühiskondlikult aktiivne raamatukoguhoidja ka oma 60. sünnipäeva. Ebe Otto on eeskujuks igale linnakodanikke teenindavale töötajale kui oma tööd südamega tegev spetsialist, kes annab oma kogukonnale rohkem kui tema igapäevatöö seda eeldab. NB! Ajakirjanikud on oodatud, korraldajad paluvad rõivastuda pidulikule üritusele kohaselt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles