Margus Viigimaa: palju on valesti mõistmist

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Viigimaa o
Margus Viigimaa o Foto: Mihkel Maripuu

Lõppenud südamekuu kokkuvõtteks ütles Põhja-Eesti Regionaalhaigla kardioloogi Margus Viigimaa „Ringvaates”, et inimesed küll oskavad oma südant aina enam hoida, aga endiselt on väga palju on valesti mõistmist või hindavad inimesed üle mõnda tervisenäitajat, mida jälgides olekski kõik justkui korras. „Arvatakse, et oma südant saab kergesti hoida. See on ikkagi elustiili küsimus. Kõiki neid lihtsaid asju tuleb jälgida” sõnas ta.

Tuleb jälgida oma kaalu, liikuda  ja süüa tervislikult. Samas on iga inimese tervis individuaalne. Nii ei tohi näiteks südamepuudulikkusega inimesed kaasa minna loosungitega, mis kutsuvad palju vett tarbima – neile on piiriks 1,5-2 liitrit päevas.

Margus Viigimaa jagas kolme õpetlikku lugu oma arstipraktikast ja tõi näiteks patsiendi, kelle puhul arst nägi vajadust alustada ravi ja kes võttis selge sihi ja eesmärgi langetada kaalu ja elada tervislikult. Praeguseks on ta korda saanud oma vererõhu ja tema tervis on korras. Viigimaa sõnul on inimestel prioriteediks sageli muu, aga ühel hetkel võib tervis üles öelda ja see tuleb seada esikohale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles