Läänemaa aasta ema on üheksakordne vanaema

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvi Tarang.
Silvi Tarang. Foto: www.laanemaa.ee

Läänemaa aasta emaks valiti sel aastal Silvi Tarang, kes on üles kasvatanud ja kõrgkoolitanud viis last ning on vanaemaks üheksale lapselapsele. Ta on eluaegne metsandustöötaja, kes tegutseb tänagi metsakonsulendina. Proua Tarang on suurepärane käsitöötegija ning kirglik aiapidaja.

Silvi Tarangu (68) kandidatuuri seadsid üles tema lapsed. Tütar Reet kirjutab: „Tema pühendumus on aidanud meil kõigil saada sellisteks, kes me oleme ja sellepärast oleme me tema üle uhked“. Lapsed tõstavad esile ema käsitööoskust, tunnustavad tema panustamist peresse ja kiidavad teda kodutunde loomise eest.

Pere kõrvalt on Silvi Tarang alati aktiivselt osalenud ka ühiskondlikus elus. Tema kireks on metsandus. Veel tänagi, juba pensionil olles, jätkab ta oma kutsetööd metsakonsulendina, olles sellel alal üle vabariigi tuntud ja tunnustatud. Kümneid aastaid on ta olnud kooliõpilaste metsapäevade korraldaja, õpetades ja juhendades noori uut metsapõlve rajama.

Silvi Tarang on osalenud pikalt Eesti Kodukaunistamise Ühenduse töös, juhtides selle Läänemaa komisjoni ja korraldades president Lennart Meri poolt ellu kutsutud kaunima kodu konkurssi Läänemaal.

Aasta ema komisjon oli sel aastal tiitli saaja valimisel tõsistes raskustes, sest otsus tuli langetada valides kuue väga väärika kandidaadi hulgast.

Üles seatud kandidaadid olid Haapsalu linnast, Lihula, Lääne-Nigula ja Kullamaa vallast ning esitajateks lapsed, lähedased, külaseltsid ja omavalitsused.

Aasta ema saab kingituseks ehtekunstnik Keiu Kullese autoriehte.

Silvi Tarangu tänamine toimub Lääne maavalitsuse saalis esmaspäeval, 9. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles