Mille poolest erineb nutipatsient vana aja patsiendist?

Eve Rohtla
, 60+ peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Südamearst Rein Vahisalu võrdleb paarkümmend aastat tagasi vastuvõtule tulnud hädalist ja praegust, kõrvaklappidega nutitelefoni külge aheldatud patsienti.

„Enne kontserti ja teatrietendust palutakse külastajatel mobiiltelefon välja lülitada. Meie haiglas veel seda korraldust antud ei ole," rääkis doktor Rein Vahisalu.

„Veloergomeetril käis parasjagu uuring, kui ühtäkki hakkas kostma: "Kuku-kuku-kuku!" Õde jooksis kiiresti patsiendi juurde ja palus, et ärge kukkuge, hoidke kõvasti kinni. Tegelikult hakkas üürgama uurimisaluse telefon, mis oli kukkumishelina peale pandud," kirjeldas ta.

„Haige on silmade ja kõrvadega oma nutitelefoni küljes kinni. Arstil pole aega haige poole vaadata, sest ta peab arvutisse haiguslugu toksima. Informeerime patsienti e-kirja teel ja varsti kaob patsient üldse vahelt ära," ironiseeris Rein Vahisalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles