Immunoloog: immuunsust pole vaja toidulisanditega tugevdada

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punane päevakübar on tuntud külmetushaiguste ennetaja ja immuunsüsteemi tugevdaja. Ei päevakübar, erinevad tsitruste segud ega küüslauk tugevda tegelikult immuunsust, selgitas Ress.
Punane päevakübar on tuntud külmetushaiguste ennetaja ja immuunsüsteemi tugevdaja. Ei päevakübar, erinevad tsitruste segud ega küüslauk tugevda tegelikult immuunsust, selgitas Ress. Foto: Urmas Luik

Immuunsüsteemi saab tugevdada küll, kuid enamasti mitte toitude või toidulisanditega, mis lubavad seda teha, selgitab allergoloog Krista Ress teadusportaalis Novaator.

„On valearusaam, et immuunsust on vaja toidulisanditega tugevdada. Meil on vaja teda tugevdada siis, kui ta on puudulik või tal on mingisugune viga juures. Aga tervel inimesel on lihtsalt vaja hoida oma tervist ja ei ole vaja mingisuguseid lisandeid juurde võtta,“ rääkis Ida-Tallinna keskhaigla allergoloog ja immunoloog Ress.

Nii ei kinnitanud ta näiteks seda, et punane päevakübar, mida armastatakse haiguste ennetamiseks tarvitada, tegelikult ka aitab. Ei päevakübar, erinevad tsitruste segud ega küüslauk tugevda immuunsust, selgitas Ress.

Toidulisandid ja muu nipet-näpet seda funktsiooni ei täida. Oluline on korrigeerida organismi defitsiiti, näiteks mõne mineraalaine või vitamiini puudust. Toituma peaks tasakaalustatult ja vähendama stressi, magama korraliku regulaarse ööune ning tagama endale mõistliku füüsilise koormuse.

Artikli täisversioon on loetav SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles