Kümnes seeniorlaul püstitas nii osalejate- kui publikurekordi

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemas vanuserühmas oli võidukas Raul Targamaa Stockholmist.
Vanemas vanuserühmas oli võidukas Raul Targamaa Stockholmist. Foto: Ants Liigus

Nädalavahetusel Pärnu Kontserdimajas toimunud seeniorklassi harrastussolistide võistulaulmisel „Seeniorlaul 2016“ selgusid võitjad.

Žürii esimees Toomas Kuter rõõmustas, et kümnes Seeniorlaul oli igati juubeli vääriline. „See oli läbi aegade suurim konkurss nii osalejate arvu kui ka publiku poolest,” lisas ta.

Kokku laekus kokursile 86 sooviavaldust. Helisalvestiste põhjal kutsuti Pärnusse helisalvestite 31 solisti. „Pärnu Kontserdimaja saal oli kaasaelajaist tulvil, värvikaid emotsioone ja positiivset elujõudu jätkub kõigile väga pikaks ajaks,” sõnas Kuter.

Vanem vanuserühm (66-aastased ja vanemad)

  • I koht Raul Targamaa (Stockholm)
  • II-III koht     Ellen Jaanikesing (Jõgevamaa)
  • II-III koht     Paul Lääne  (Harjumaa)

Lisaks pääsesid finaali Aleksandra Järve (Tallinn), Rudolf Ernesaks (Tallinn), Leonhard Kelle (Tallinn), Mai Lepp (Tallinn), Tamara Markelova (Tallinn) ja Eleonora Tšerepanova (Tallinn).

Nooremas vanuserühmas (50–65 aastased) jäi esikoht välja andmata, ülejäänud kohad jagunesid:

  • II koht Aivar Juuse (Tartu)
  • III koht Ave Aava (Pärnu)

Finaali pääsesid ka Sulev Helin (Viljandimaa) ja Sirje Pilter (Pärnumaa).

Publiku lemmiku eripreemia pälvisid Aleksandra Järve (Tallinn), Vello Raagmets (Tapa), Paul Lääne (Harjumaa). Parimaks kontsertmeistriks valiti Benno Margus (Tallinn), parimaks saatjaks Aare Varusk (Tartu).

Konkursi läbiviimist toetasid Pärnu linnavalitsus, Eesti kultuurkapital, VENÜ (Vanurite Eneseabi- ja Nõustamisühing), kosmeetikafirma Oriflame, kunstnik Jevgeni Hailov jt. Seeniorlaulu korraldas MTÜ Rand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles