Arstitudengid kutsuvad Tartus ja Tallinnas tervisenäitajaid mõõtma

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veresuhkru mõõtmine. Foto on illustreeriv.
Veresuhkru mõõtmine. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

23. aprillil korraldab Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts (EAÜS) koostöös teiste tervist edendavate organisatsioonidega Tallinna Ülemiste keskuses ja Tartu Lõunakeskuses tervisepäeva. Kell 12-16 on soovijatel võimalik lasta tervisepunktis oma tervisenäitajaid mõõta.

Mõõtma saab tulla vererõhku, veresuhkru ja kolesterooli taset ning keha rasvaprotsenti. Tervisepäeval jagatakse informatsiooni selle kohta, mis nimetatud tervisenäitajate väärtusi mõjutab ning mida saab teha teisiti, kui väärtused ei ole normis.

Üritusega soovitakse panna inimesi mõtlema sellele, mis seisab nende kergesti jälgitavate näitude taga.

„Diabeet, kõrgvererõhktõbi ja rasvumine on arenenud riikides olulisteks probleemideks. Enamikel juhtudel on nimetatud haiguste teke aga ennetatav ja õigeaegsel sekkumisel on võimalik nende progresseerumisest tingitud tervisekahjustusi suures osas vältida,” kommenteeris tervisepäeva peakorraldaja Liis Kibuspuu.

Klassikaliste tervisenäitajate mõõtmine ei ole aeganõudev, kuid tavainimese jaoks jääb see tihti üsna kättesaamatuks. Tervisepäev annab inimestele võimaluse saada asjakohast infot oma tervise kohta arsti juurde minemata.

„Mõõtmistele on oodatud igas vanuses inimesed. Tervislikke eluviise on oluline juurutada juba lapseeas ning säärastest skriinimistest võib olla kasu nii vanadele kui noortele,” lisas Kibuspuu.

Tervisepäev on osa arstitudengeid ühendava organisatsiooni EAÜSi teemakuude programmist, kus on aprill kuulutatud Eesti tervise kuuks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles