Video: Eesti esimene diabeedikoer

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Britt Petjärv ja koer Roxie.
Britt Petjärv ja koer Roxie. Foto: JAANUS LENSMENT/PM/SCANPIX BALTICS

Jaanuaris tegi „Ringvaade” loo lambakoer Zuckist, kes oskab lõhna järgi tunda, millal tema sakslasest peremehe veresuhkur on eluohtlikult madal või kõrge. Nüüd käis saatemeeskond külas Eesti esimesel diabeedikoeral.

2014. aastal pere juurde elama asunud koer on viimased pool aastat treeninud, et ära tunda seda, kui peretütar Eliisa veresuhkrutase langeb ohtlikult madalale.

Diabeedikoer Roxie treenimine toimib põhimõttel, et tema jaoks on lõhn, mis tekib, kui veresuhkur langeb liiga madalale, kõige parem lõhn maailmas. Kui ta annab sellest märku, saab ta selle eest maiuse. “See motiveerib teda järgmine kord selle lõhna peale reageerima. Nii lihtne see ongi,” selgitas Eliisa ema, Britt Petjärv.

Praegu treenitakse Eestis kümmet diabeedikoera, kelle õpetamiseks käivad Eesti treenerid kogemusi saamas ja hüpokoeratreeneriks õppimas Soomes. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles