NAGU PRESIDENT: Türil elab härrasmehe musternäidis

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hõbehall juus ja rüht nagu president Arnold Rüütlil, head maneerid nii elus kui ka mängulaua taga – bridžimees Endel-Johannes Küttis (80) on vana kooli  musternäide. 

Aastaid Järvamaa bridžiselts esimehe ametit pidanud ja endiselt Türi bridžiklubi ees olev Endel-Johannes Küttis (80) on kohalikele inimestele teada-tuntud oma suure mänguhuvi tõttu. 

Spordimehe tavaline nädalakava on päris tihe. Näiteks laupäeval on Türi linna võimlas individuaalsed koroonavõistlused. See tähendab, et kõikidel tööpäevadel tuleb kamraad Kalju Mägi pool paar tundi kätt harjutada. Tähelpanuta ei saa jätta ka bridži. Just selle kaardimängu pärast sõitis Küttis esmaspäeval Viljandisse ja eile Paidesse. Täpselt nii on ta teinud juba aastaid. 

„Kas pühapäev on ikka püha päev?" küsin seepeale.

Endel-Johannes Küttis valmistub just vastama, kuid kiirem vastus on valmis kaasa Virvel, kel on olnud tema küljeluu 58 aastat. 

Virve teatab, et pole see pühapäevigi nii vaba päev midagi. Kui mõnel bridžihuvilisel tekib mängusoov, siis ega Türi klubi esimees saa jätta minemata. „Vanas eas, mil tööl enam ei käi, on sellised väljaskäimised väga vajalikud. Need pole lihtsalt mängud, need on sõpruskonna kokkusaamised," õigustab Küttis end. "Eks pühapäevale lange tihti ka selle sõpruskonna, kus  võib olla nii sadakond inimest, sünnipäevade ja muude tähtpäevade pidamised."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles