Värsked puuviljad vähendavad nii infarkti- kui insuldiriski

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hiljutine uuring kinnitas taaskord, et värsked puuviljad on tervisele kasulikud: nende igapäevane tarbimine võib vähendada ka infarkti- kui insuldiriski.

Medica News Today vahendab, et sellekohane uuring korraldati Hiinas, kus tarbitakse puuvilju paljude teiste maadega võrreldes vähem. Uuringus osales 512 891 täiskasvanut vanuses 30–79, kellel ei olnud varasemalt diagnoositud südamehaigusi ja nad ei kasutanud vererõhuravimeid. Need inimesed andsid uurijatele seitsme aasta jooksul infot oma igapäevase puuviljatarbimise kohta ja samal ajal jälgiti ka nende terviseandmeid.

Ilmnes, et neil, kelle jaoks vähemalt 100g puuviljade söömine oli igapäevane harjumus, oli madalam vererõhk ja –suhkrutase ning väiksem infarkti- ja insuldirisk-

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles