Tallinn toetab invabussi soetamist 1000 euroga

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Väärsi - Heade uudise portaal avas «Aitame Antsul aidata» kampaania lehe
Ants Väärsi - Heade uudise portaal avas «Aitame Antsul aidata» kampaania lehe Foto: MediaMarketing

Põlvamaa mees Ants Väärsi üritab juba aasta jagu leida raha, et osta uus invatakso, ja möödunud aasta oktoobrist toetab teda selles heade uudiste portaali algatatud heategevuskampaania „Aitame Antsul aidata!”.

Tallinn otsustas märtsis, et pealinn toetab invabussi soetamist 1000 euroga. „Põhjendused invabussi soetamiseks on mõistetavad ja härra Ants Väärsi tegevus väärib toetamist,” märkis abilinnapea Merike Martinson. „Tallinna linn omab pikaaegset kogemust invatranspordi teenuse korraldamisel ja on valmis hea tahte väljendusena toetama initsiatiivi puuetega inimeste transporditeenuse arendamiseks.”

Ants Väärsi invataksoteenus on mõeldud raskelt haigete ja invaliidide viimiseks arsti juurde ning nende kojutoomiseks. Kui esimest teenust teeb kiirabi, siis kojutoomise osas on haiged lähedaste või juhuse hoolde jäetud. Peab ära märkima ka seda, et kaks rasket haigust üle elanud abistaja oma tööst tulu ei saa, annetustest tulev raha läheb kasutamisest väsinud autode väljavahetamiseks.

Seni on peamisteks annetajateks olnud heatahtelised eraisikud ja kaheksa omavalitsust, mõistvat suhtumist näitasid üles ka kolm Riigikogu liiget. Uuringute järgi on mugavat invataksoteenust omavalitsustele väga vaja.

Võimaluseks Ants Väärsit ja tema veetavaid haigeid toetada on annetamine avatud fondidesse: helistades telefonil 900 6677 annetad kümme eurot, OÜ Antsu Takso arveldusarvele EE611010220241726227 saab annetada enda jaoks sobiva summa.

Uue invabussi maksumuseks hindab Ants Väärsi ligikaudu 40 000 eurot ja oodatud on iga toetus. Kampaania kohta saab jooksvat ülevaadet kodulehelt aitameantsulaidata.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles