Täna algab sinilillekampaania veteranide toetuseks

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinilille rinnamärk.
Sinilille rinnamärk. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti Vigastatud Võitlejate Ühing ja Naiskodukaitse alustavad täna igakevadise heategevuskampaaniaga „Anname au!”, mis kutsub inimesi kandma sinilille rinnamärki veteranide tunnustuseks.

Annetusi kogutakse Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingule, kes toetab vigastatud veteranide ja nende lähedaste taastusravi, spordi- ja õppetegevust. Lisaks toetab taastusravi valdkonna tugevdamist kogu ühiskonnas, sest nii saavad paremat tuge ka meie vigastatud võitlejad. Sinilille kampaania eesmärk on toetada veterane ja nende lähedasi võimalikult laiapõhjaliselt.

„Naiskodukaitsja müüdud lill pole lihtsalt tehing, see on südamega tehtud tegu meie veteranide ja laiemalt kogu riigikaitse heaks!” ütles Naiskodukaitse esinaine Airi Tooming.

Kahel kevadel on kümned tuhanded inimesed teinud sinilille ostuga Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingule annetusi kokku ligi 170 000 euro ulatuses. Ühing on nende annetustega aidanud soetada kõnniabiseadme ning teisi taastusraviseadmeid Ida-Tallinna keskhaigla taastusravikliinikule. Samuti on annetuste abiga soetatud kogu Euroopas uuenduslik mobiilne kõnnirobot Haapsalu neuroloogilisele rehabilitatsioonikeskusele.

Iga sinilille märk on kordumatu käsitöö. Rinnamärgid on valmistanud SA Hea Hoog vahendusel vaimsete ja psüühiliste erivajadustega inimesed üle Eesti.

Kõikjal Eestis aitavad sinilille toodete müügiga annetusi koguda lisaks Naiskodukaitse vabatahtlikutele Selveri ja Rahva Raamatu kauplused, T-pileti kassad Tallinnas ja Tartus, Nordica lennuteenindajad, Olerexi teenindusjaamad, R-kioskid ja Tallinna lennujaama müügiesindused.

Kampaania kulmineerub veteranipäeval, 23. aprillilil, kui Vabaduse platsil toimub traditsiooniline Veteranirock, kus on samuti naiskodukaitsjad sinililledega esindatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles