Testi reaktsioonikiirust veebis

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

Elu jooksul toimuvad inimese organismis muudatused. Vanuse lisandudes jääb aeglasemaks reageerimiskiirus, halvenevad tähelepanu ja nägemine. Oma mõju on ka ravimite tarvitamisel. Maanteeameti ennetustöö osakonna ekspert Solveig Edasi selgitas, et liikluspilt on viimase 15–20 aastaga drastiliselt muutunud: autod on läinud kiiremaks, paremaks ja turvalisemaks, kuid inimese vananemisega kaasnevad probleemid on jäänud ikka samaks. Mida vanemaks me saame, seda aeglasemaks muutub meie reaktsioonikiirus.

Kas sina tead, kui vana sa oled reaktsioonikiiruse põhjal otsustades? Veebipõhise testi tegemiseks kliki SIIN. Testimiseks vajuta avanenud veebilehel vilkuvat noolt, siis vali "Start". Kui ekraanile ilmub peatumismärgis, vajuta klaviatuuril ükskõik millist klahvi või kliki hiire vasakul klahvil.

Eelmise aasta lõpus andis Maanteeamet koostöös koolitajatega välja eakale mootorsõidukijuhile suunatud brošüüri „Väärikas mootorsõidukijuht ohutult liikluses“ kus Tõstamaa Tervisekeskuse perearst ja Pärnu Haigla erakorralise meditsiini arst Madis Veskimägi jagab eakatele soovitusi turvaliseks autosõiduks. Tutvu brošüüriga allpool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles