Tänavune sinilillekampaania saab alguse neljapäeval Tartus

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
„Anname Au" kampaania raames müüakse sinilill.
„Anname Au" kampaania raames müüakse sinilill. Foto: Mihkel Maripuu

Neljapäeval, 9. aprillil kell 18.30 toimub Tartu Raekoja platsil heategevuskampaania „Anname au!” avaüritus. Esineb Kaitseliidu Majakoor, naiskodukaitsjad tutvustavad ja müüvad sinilille rinnamärke.

Sinilillemärk tähistab tänu ja tunnustust Eesti Kaitseväe ja Kaitseliidu veteranidele ning nende lähedastele. Tänavu on plaanis kogutud raha eest osta taastusraviseade Pärnu haigla taastusravi- ja heaolukeskusele ja toetada Eesti Füsioterapeutide Liitu vigastatud veteranide abistamise koolituste läbiviimisel. Samuti toetatakse mittetulundusühingut Peaasi, mis tegeleb noorte meeste vaimse tervise parandamisega.

Kampaania avaüritusel Tartu Raeplatsil astuvad üles ka Tartu lasteaia Sass laululapsed ja linetantsugrupp Suureline ning jagatakse ka naiskodukaitsjate eriretsepti järgi tehtud sooja teed. Kõikidel kohaletulijatel on võimalik soetada naiskodukaitsjatelt sinilille rinnamärk kahe euro suuruse annetuse eest.

Sinilill on veteranide toetussümbol, mida tutvustati esmakordselt 2013. aastal ja heategevuskampaania juhatab sisse veteranipäeva tähistamise 23. aprillil. Sinilillemärke valmistavad käsitööna SA Hea Hoog vahendusel vaimsete ja psüühiliste erivajadustega inimesed üle Eesti.

Eelmisel aastal koguti Sinilille heategevuskampaaniaga „Anname au!” vigastatud veteranidele ja teistele taastusravikeskuse patsientidele vajaliku kõnniroboti ostuks kokku 100 235 eurot. Suurem osa sellest summast koguti sinilille märkide müügist, kokku osteti märke 50 000 ringis.

Kampaania seadis sihiks koguda vähemalt 80 000 eurot, et osta Haapsalu neuroloogilisele rehabilitatsioonikeskusele selja- ja peaaju kahjustuste tõttu tekkinud halvatuse raviks vajalik kõnnirobot.

Eestis on ühtekokku 2800 meest ja naist, kes on alates 1995. aastast osalenud rahvusvahelistel sõjalistel operatsioonidel või kes on saanud vigastada teenistuses olles Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles