Kuressaare haigla tuleviku üle algavad läbirääkimised

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare haigla
Kuressaare haigla Foto: saarehaigla.ee

Sotsiaalministeerium tahab hakata iga üldhaiglaga sõlmima kokkuleppeid, et luua tegevuskava, milliseid raviteenuseid meie üldhaiglad peaksid järgnevatel aaastatel pakkuma, vahendas Aktuaalne kaamera.

Näiteks Kuressaare haiglas tehakse aastas 65 liigeseoperatsiooni, aga haigekassa nägemusel peaks üldhaiglates sellise teenuse pakkumise lõpetama. „Üldhaiglad üldiselt sellist teenust ei osuta. Nii et Kuressaare on saanud selles mõttes riigilt erandi. Ka selle aasta lepingus on hetkel endoproteesimine sees. Ja ma usun, et niikaua kuni siin on see võimekus seda teenust osutada, on riigil mõistlik seda toetada,“ lausus tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski.

 Kava tehakse aastani 2030, mis peaks välistama edaspidi selle, et haigekassa võiks mõnel järgneval aastal ootamatult lõpetada mõne raviteenuse rahastamise mõnes üldhaiglas. Kuressaare haigla ja sotsiaalministeeriumi vahelised läbirääkimised haigla tuleviku üle algavad juba aprilli keskel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles