Avatud talud ootavad juulis taas külastajaid

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avatud talude päev Andre farmis
Avatud talude päev Andre farmis Foto: Kristjan Teedema

70 talu ja põllumajandustootmise esindajat pidasid teisipäeval Jänedal nõu, kuidas 24. juulil toimuval üle-eestilisel avatud talude päeval kõige paremini külastajaid võõrustada. Kokku on oma talu avamisest teatanud juba 113 ettevõtet.

Mullu juulis toimunud esimesel üle-eestilisel avatud talude päeval avas külastajatele oma väravad 147 talu ja põllumajandustootmist ning kokku tehti nendesse ligi 45 000 külastust. „See on väga suur sõnum selle kohta, kui oluliseks ja huvitavaks peetakse põllumajandust ning maaelu. Ka tänavu ootavad Eesti põllumajandusettevõtjad külla kümneid tuhandeid inimesi,“ sõnas maaeluminister Urmas Kruuse.

Tartumaal juustutootmisega tegeleva Andre Farm OÜ juhatuse liige Erika Pääbus rääkis, et külastajate poolt on väga suur huvi kohalike toodete vastu.

„Kuigi avatud talude keskne idee on kutsuda huvilised endale külla ja näidata kohaliku toidu valmimist, siis inimeste huvi kohalike toodete ostmise vastu on märkimisväärne,“ ütles Pääbus. Kui mullu külastas Andre Farmi tootmist ligi 600 inimest, siis tänavu valmistutakse vastu võtma 1000 inimest.

24. juulil toimuval üle-eestilisel avatud talude päeval saavad külastajad näha nii suuri farme kui ka väiksemaid talusid, kaasaegset põllumajandustehnikat ja väiketööstusi, erinevaid loomi ja taimi. Kohapeal saab maitsta ehedat talutoitu ja osta kaasa kohalikke tooteid.

Talud ja põllumajandustootmised saavad enda osalemisest avatud talude päeval anda teada kuni 1. maini aadressil reve@maainfo.ee. Praeguseks on registreerunud avatud taludele 113 talu ja põllumajandustootmist, enim registreerunuid on Harjumaal (19), Pärnumaal (17), Lääne-Virumaal (16), Tartumaal (11) ja Põlvamaal (11).

Registreerunute nimekirja leiab SIIT.

2016. aasta avatud talude päeva korraldavad Maaeluministeerium, Maamajanduse Infokeskus, Eesti Põllumeeste Keskliit ja Eestimaa Talupidajate Keskliit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles