Kommunismiohvrid taunivad Okupatsioonide muuseumi uut nime

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Okupatsioonide muuseum.
Okupatsioonide muuseum. Foto: Peeter Langovits

Okupatsioonide muuseumi kavandatav nime-muutus Vabamuks ärritab Eesti Memento Liitu, kelle hinnagul ei ole nendega muuseumi nime osas piisavalt läbi räägitud, vahendab ERR-i uudisteportaal.

Kommunistliku okupatsioonivõimu repressioonide all kannatanute mittetulundusühinguid ja seltsinguid ühendav Eesti Memento Liit teeb esmaspäeval Okupatsioonide muuseumi nimemuutmisega seoses pöördumise. Liidu hinnagul on Vabamu liiga abstraktne nimi ning esialgu võiks muuseum jääda ikkagi Okupatsioonide muuseumiks.

"Kui nad nii väga tahavad muuta, siis see muudatus võiks olla meiega ka kooskõlastatud ja selleks nimetuseks me pakume selles pöördumises Kommunismi kuritegude muuseumiks nimetada seda," pakkus Eesti Memento Liidu juhatuse esimees Leo Õispuu.

"Minu ettepanek on lihtne ja ma imestan, et selle peale ei ole tuldud, et see ikkagi jääb okupatsioonide muuseum ja lisandub vastupanu - siis Okupatsioonide ja vastupanu muuseum ja kõlab ka inglise keeles hästi - resistance(vastupanu - toim.)," pakkus kirjandusteadlane Rein Veidemann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles