Regionaalhaigla avab kõrgtehnoloogilise meditsiinilinnaku

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka Põhja-Eesti Regionaalhaigla erakorralise meditsiini keskus kolis uutesse ruumidesse vastavatud X- korpuses.
Ka Põhja-Eesti Regionaalhaigla erakorralise meditsiini keskus kolis uutesse ruumidesse vastavatud X- korpuses. Foto: Liis Treimann

Täna, 24. märtsil avatakse Tallinnasa Regionaalhaiglas kõrgtehnoloogiline korpus, kus paiknevad päevakirurgia operatsiooniplokk, Eesti suurim haigla verepank, kardioloogiakeskus, laboratoorium, polikliinikud, ainulaadne logistika- ja jäätmekeskus ning keskusköök.

Europrojekti tulemusena saab Regionaalhaigla koos 2010. aastal valminud X-korpusega juurde 57 336 m² kaasaegset ravipinda.

Regionaalhaigla juhatuse liikme Sven Kruubi sõnul muudab uue C-korpuse valmimine kogu ravitegevuse tunduvalt kompaktsemaks ning liikumise haiglas mugavamaks nii patsientidele kui ka haigla töötajatele.

„Uue korpuse ruumilahendused on terviklikud: näiteks radioloogiakeskus ja laboratoorium  asuvad erialakabinettidest vaid „kiviviske kaugusel“ ja uus päevakirurgia osakond paikneb kirurgiapolikliiniku vahetus läheduses,“ rääkis Kruup. Kruubi sõnul rakendub haiglas ühtne polikliinikute süsteem kõigile Regionaalhaigla erialadele ning lihtsustub polikliinikutesse ja uuringutele liikumine.

Haigla aatriumist saab keskpunkt, kus ühele poole jäävad erialapolikliinikud ja teisele poole radioloogiaregistratuurid.

Vastvalminud C-korpuses paikneb kõrgtehnoloogiaga varustatud päevakirurgia operatsiooniplokk, Eesti suurim haigla verepank, kardioloogiakeskus koos kardiointensiivravi-, invasiivkardioloogia- ja funktsionaaldiagnostika osakondade ja uue palatikorpusega, laboratoorium, polikliinikud, ainulaadne logistika- ja jäätmekeskus, haiglaköök ning erinevad haigla tehnilised teenistused.

C-korpuse valmimisega koondatakse haigla kogu kirurgiline tegevus Mustamäe meditsiinilinnakusse.

„Uus päevakirurgiakeskus moodustab koos meie ülejäänud maailmatasemel operatsioonitubadega ühtse terviku, luues patsientidele turvalise keskkonna päevakirurgiliseks raviks ning sellest taastumiseks. Personali jaoks on loomulikult meeldiv töötada kenades päikeselistes ruumides tipptasemel tehnikaga. Vaieldamatult tuleb tõdeda, et siin on hetkel Eesti, kui mitte kogu Euroopa, moodsaim ja turvalisim operatsioonikorpus,” sõnas üld- ja onkokirurgia keskuse juhataja, dr Jüri Teras.

X-korpuses asuv operatsiooniplokk 18 operatsioonitoaga moodustab ühtse terviku C-korpuses avatava päevakirurgia viie operatsioonitoa ja jälgimisosakonnaga. Päevakirurgiaks on loodud nüüdisaegne töökeskkond

„Meil on põhjust rõõmu tunda. Uue korpuse valmimisega saab kardioloogiakeskus endale tervikliku tipptehnoloogilise keskuse,“ ütles kardioloogiakeskuse juhataja, dr Jaanus Laanoja.

Laanoja sõnul paiknevad kõik osakonnad nüüd ühel korrusel ning nii patsientidele kui ka töötajatele on loodud igati kaasaegsed ja mugavad olmetingimused.

Regionaalhaigla kardioloogiakeskus on Põhja-Eesti suurim südamekeskus, kus on kättesaadavad kõik tänapäevased mitteinvasiivsed ja invasiivsed diagnostika- ja ravimeetodid.

  • C-korpus on viiekorruseline, brutopinnaga 27 529 m². Tööde esimene järk valmis 2014. aasta augustis ning teine järk 2016. aasta märtsis.
  • Projekti kogumaksumus oli 73 miljonit eurot, millest ehitus moodustas 58 miljonit.
  • Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondi toetus Mustamäe meditsiinilinnaku rajamisele ja C-korpuse rekonstrueerimise projektile on kokku umbes 65 miljonit eurot.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles