Juubelit pidav „Seeniorlaul“ kutsub osalema

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkurss "Seeniorlaul".
Konkurss "Seeniorlaul". Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Harrastussolistide võistulaulmine „Seeniorlaul“ peab 23. aprillil Pärnu Kontserdimajas oma esimest juubelit. Konkursi algus kell 14.

„Kui kümme aastat tagasi alustasime, ei osanud keegi arvata, et üritus võib osutuda sedavõrd populaarseks. Aeg on aga näidanud, et see on inimestele vajalik ja läheb hinge nii lauljatele kui ka publikule,“ sõnas žürii esimees Toomas Kuter.

Korraldajad julgustavad huvilisi saatma oma helisalvestisi ning ootavad kontserdimajja kõiki endisi ja tulevasi „Seeniorlaulul“ osalejaid ja toetajaid, sest publikul on samuti oluline osa - kõik saavad anda hääle oma lemmikule.

Kümnendale seeniorlaulu konkursile „Seeniorlaul 2016” on oodatud osalema kõik isetegevuslikud laulusolistid alates 50. eluaastast. Konkurss toimub kolmes voorus ja kahes vanusegrupis: 50-65-aastased ning 66-aastased ja vanemad.

Soliste hindab viieliikmeline žürii koosseisus dirigent Erki Pehk, Klassikaraadio muusikatoimetaja Kersti Inno, Pärnu Kontserdimaja direktor Marika Pärk, „Seeniorlaul 2015“ noorema vanusegrupi võitja Svetlana Jefimova ja Pärnu eakate avahoolduskeskuse direktor Heli Kallasmaa. Žürii esimees on laulja ja kirjanik Toomas Kuter, kes on žürii tööd juhtinud algusest peale.

„Seeniorlaul 2016“ I voor viiakse läbi helisalvestuste põhjal, millest valitakse välja kuni 20 solisti, kes pääsevad edasi II vooru. Salvestused tuleb saata vabalt valitud helikandjal hiljemalt 8. aprilliks aadressil „Seeniorlaul 2016”, MTÜ Rand, Ringi 3, 80010 Pärnu, helifailid toomas@kuter.eu.

Lisada nimi, vanus, lugude pealkirjad, saatja nimi, kodune aadress, telefon, e-post.

Edasipääsust II vooru teavitatakse soliste hiljemalt 15. aprilliks. II ja III voor toimuvad 23. aprillil Pärnu Kontserdimaja suures saalis.

II vooru pääsenud solistid peavad esitama ühe vabalt valitud laulu ning ühe Pärnuga seotud laulu fonogrammi, kahest liikmest koosneva ansambli, klaveri või mõne muu instrumendi saatel. II voorust pääseb finaali kuni kümme solisti. Seal esitatakse II voorus kõlanud Pärnu laul ja üks uus laul vabal valikul.

Parimaid soliste ootavad auhinnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles