Liiga palju vett juua pole kasulik

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Erakorralise meditsiini arst Lilian Lääts ütles, et üle kolme-nelja klaasi päevas pole inimesel vaja vett juua.http://uudised.err.ee/v/eesti/01e7f612-4963-44c5-a7d1-e9012a964f41/arst-inimene-voiks-paevas-vett-juua-kuni-4-klaasi

„Inimorganismi vee vajadus ööpäevas on keskmiselt 2,5 liitrit ja segatoiduline inimene saab toidust kätte kuskil 1,2-1,3 liitrit. Lisaks toodab organism ise vett kuskil 0,3-0,4 liitrit ööpäevas. Lisavee joomise vajadus on kuskil 3-4 klaasi päevas,“ ütles Lääts „Terevisioonis“.

Lääts märkis, et vett ei ole mõtet väga palju juua, sest mõningate haiguste, näiteks südamepuudulikkuse puhul on see isegi ohtlik, sest südamele tekib liigne koormus.

Samas lisas ta, et nii palju ei ole vett võimalik juua, et see ohtlikuks muutuks. „Inimorganism on nii hästi ehitatud, et kõik liigne viiakse välja. Aga ei ole mõtet oma organismi koormata lihtsalt sellega, et anda talle rohkem tööd, sellega, et ta peab liigselt väljutama hakkama.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles