E-etteütlus stardib kell 10.30

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Juba üheksandat aastat korraldab Vikerraadio emakeelepäeva puhul e-etteütluse võistluse. Kaheksa aasta jooksul on Vikerraadioni jõudnud ligi 18 tuhat etteütlust, üha enam osaletakse koolide, klasside, toimetuste, sõpruskondade kaupa.

Täna kell 10.05 algavas „Huvitaja“ saates jagatakse kirjutajatele veel viimaseid juhiseid.

Kell 10.30 loetakse raadioeetris ette e-etteütluse tekst, mis tuleb kirjutada etteütluse aknasse Vikerraadio koduleheküljel. Kõige kiiremini vigadeta teksti saatnud kuulajad on võitjad. Arvesse lähevad kõik enne kella 11 saabunud etteütlused.

Pärast kella 11 uudiseid selgitatakse tänavune tekst üksikasjalikult lahti ja võitjad kuulutatakse välja „Uudis+“ saates algusega kell 12.15.

Kõik osalejad kirjutavad sama teksti, kuid lisaks üldvõitjale premeeritakse eraldi kategooriate võitjaid ja kõigi osalejate vahel loositakse samuti välja auhind. Peaauhind on tahvelarvuti, kategooriate parimad saavad raamatupoe kinkekaardid.

Võitjad selguvad viies jaos: õpilased, täiskasvanud, filoloogid ja emakeeleõpetajad, muu emakeelega inimesed ning välismaal elavad-õppivad eestlased.

Sel aastal sai juba 7.-11. märtsini osaleda väikesel eelvõistlusel. Eelmisel nädalal loeti „Vikerhommikus“ ette üks lause, mis tuli võimalikult kiiresti ja õigesti kirjutada Vikerraadio Facebooki lehele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles