Pangabussi näeb edaspidi vaid muuseumis

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pangabuss.
Pangabuss. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Sel nädalal andis Swedbank Haapsalu noorte innovatsioonikeskusele Innokas annetusena üle valge IVECO bussi ehk ühe endistest pangabussidest. Teine pangabuss leiab kevadel omale uue kodu Eesti Maanteemuuseumis.

Swedbanki klienditeenuste divisjoni juhi Ulla Ilissoni sõnul sõitis pangabussina 10 aasta jooksul kokku kolm bussi. „Meil on väga hea meel, et kaks neist leiavad endale uue elu – üks masin sisustatakse nüüd ümber ratastel tööõpetuse klassiks ja robootikalaboriks ning see hakkab külastama Läänemaa maakoole. Teine buss, mis jääb pangavärvidesse, leiab omale auväärse koha maanteemuuseumis teiste eksponaatide kõrval,“ sõnas Ilisson. „Kolmas buss on vana ja oma aja ära elanud ning läheb müüki.“

Haapsalu innovatsioonikeskuse Innokas juhi Angela Leppiku sõnul on pangabuss tänuväärne kingitus Swedbankilt.

„Innokase eesmärk on jõuda uue liikuva tehnoloogiaklassiga lasteaedadesse, koolidesse ja noortekeskustesse. Kindlasti oleme kohal ka suurematel maakondlikel sündmustel. See on imepärane kingitus Innokale ja kogu maakonnale,” ütles Leppik.

Eesti Maanteemuuseumi juhataja Kadri Valneril on ütlemata heameel sellise annetuse üle. „Mõni aasta tagasi saime endale autolavka – poe ratastel, ehk maainimese võimalus endale tarbekaupa ja söögikraami soetada. Nüüd see buss täiendab muuseumi üht eesmärki näidata, kuidas mööda teid on kaugete paikade elanikeni üks oluline teenus jõudnud,“ märkis Valner.

Bussid olid panga teenistuses aastatel 2005-2015 ning sõitsid mööda Eestimaad maha 10 aasta jooksul kolme peale kokku pisut üle 1 miljoni kilomeetri. Selle aja jooksul teenindati tuhandeid inimesi ning viidi sularaha maapiirkondadesse.

Eelmise aasta sügisel teatas Swedbank, et lõpetab pangabussiteenuse pakkumise ja see asendatakse võimalusega maapiirkondades poodidest sularaha välja võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles