Rahvarinde Muuseum kogub näituse tarbeks Eesti lippe

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.facebook.com/rrmuuseum

Valmistudes Eesti Vabariigi taasiseseisvumise 25. aastapäevaks, algatas Rahvarinde Muuseum Eesti lippude kogumise.

Rahvarinde Muuseumi juhataja Helen Lausma-Saare sõnul oodatakse muuseumisse sinimustvalgeid taasiseseisvumisaja sündmustes osalenud lippe, ent ka vimpleid, rinnamärke ja muud rahvusliku ärkamise aega iseloomustavat sümboolikat.

„Näiteks on meile juba toodud lipp, millega käidi 1989. aasta 24. veebruari varahommikul Toompeal, kui Pika Hermanni torni heisati taas sinimustvalge trikoloor. Muuseumile on annetatud ka mitmed ise valmistatud rahvusvärvides rinnamärgid. Ootame neile lisa, sest kindlasti on kodudes alles hoitud tolleaegsete sündmuste tunnistajateks olnud lippe ja märke,“ lisas Lausma-Saar.

Muuseumisse toodud lippudest ja sümboolikast avatakse suve lõpul esinduslik näitus. Iga eseme juurde pannakse välja selle valmistaja nimi ning seotud mälestuste lugu. Eksponaadid tagastatakse omanikele pärast näituse lõppu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles