Video: viis lihtsat harjutust, mida saab teha istudes

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Vaata videost, milliseid harjutusi võiksid teha eakad jõu, painduvuse ja koordinatsiooni parandamiseks. Harjutused on lihtsad ja neid saab teha istudes.

Et video on ingliskeelne, lisame harjutuste eestikeelsed kirjeldused.

Harjutus 1

Istu toolil sirgelt, ära toeta seljatoele. Lõdvesta oma õlad ja vii käed kõrvale nii, et nad on kehast natuke eemal. Lükka rind ette kuni tunned rinnalihastes pingutust.  Hoia seda asendit 5-10 sekundit. Tee harjutust viis korda.

Harjutus 2

Istu sirgelt ja toeta jalad kindlalt maha. Pane käed risti rinnale ja aseta käed õlgadele. Pööra ülakeha vasakule endale sobivasse kaugusesse. Hoia asendit 5 sekundit. Korda harjutust ülakeha ka paremale poole pöörates ning tee harjutust kokku viis korda.

Harjutus 3

Istu toolil sirgelt, ära toeta seljatoele. Et oleks kindla, hoia kätega toolipõhjast kinni. Tõsta ühte jalga põlvest kõverdatult nii kõrgele kui saad. Vii jalg aeglases tempos tagasi põrandale. Korda sama teise jalaga. Tee mõlema jalaga viis tõstet.

Harjutus 4

Istu sirgelt ja vaata otse ette. Vii oma parem käsi vasakule õlale ja seda asendit hoides kalluta pead paremale. Tunned venitust kaelalihastes. Hoia seda asendit 5 sekundit. Korda harjutust ka teisele poole pead kallutades. Tee harjutust mõlemale kaelapoolele kolm korda.

Harjutus 5

Istu sirgelt ja võtta toolipõhjast kätega kinni. Tõsta üks jalg otse ette ja selles asendis vii oma varbad ette, painutades pahkluud ette ja tagasi. Korda sama viis korda, enne kui paned jala maha ja vahetad kätt. Tee harjutust mõlema jalaga kaks korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles