Turule jõuab just seenioritele mõeldud nutitelefon

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: doro.co.uk

Tehnoloogiatootja Doro tutvustab täna algaval tehnoloogiamessil Mobile World Congress nutitelefoni Doro 8030, mis on väga mugava ja lihtsa kasutajaliidesega mõeldud spetsiaalselt vanemale kasutajale. Uudne nutitelefon tuleb Eestis müügile märtsis.

Doro uusimal 4G nutitelefonil on erakordselt mugav kasutajaliides ja mitu tootja poolt arendatud mobiilirakendust, mis pakuvad täiendavat kasutajatuge.  Seetõttu sobib telefon suurepäraselt ka neile, kel puudub varasem nutiseadme kasutamise kogemus.

Doro 8030 aktiveerimisel avaneb küsimustik, mis näitab, kuidas kasutada maksimaalselt kõiki nutiseadme pakutavaid võimalusi. Neile, kes vajavad täiendavat tuge, on lisaks mitmed sisseehitatud rakendused.

Mobiilirakendused on tähistatud nii ikoonide kui verbidega, mis annavad täpsemat infot rakenduse sisu kohta ja juhiseid telefoni kasutajale –näiteks “Helista” (Call) või “Saada” (Send) jne.

Doro poolt läbi viidud uuring näitab, et nõudlus nutiseadme järele kasvab ka vanemaealiste hulgas – nutitelefoni omanike osakaal üle 65-aastaste seas kasvab igal aastal ligi 11 protsenti.

Praeguseks omab nutiseadet ligi 40 protsenti seenioritest ning tendents näitab, et see arv kasvab 2016. aasta jooksul veelgi. Järgmise telefoniostuga plaanib nutiseadme hankida 60 protsenti üle 65-aastastest.

Doro Põhjamaade ja Balti riikide piirkonna juhi Johnny Davou sõnul on Doro 8030 disainimisel peetud silmas lihtsust ja kasutajamugavust.

„Aina rohkem seenioreid soovib saada osa uuemast tehnoloogiast, kuid takistusteks on see, et neil puudub varasem nutitehnoloogia kasutamise kogemus ning enamik nutiseadmeid ei vasta nende vajadustele ega oskustele. Doro 8030 loogiline kasutajaliides ja toetavad rakendused aitavad võtta maksimumi kõikidest selle nutitelefoni pakutavatest võimalustest,” rääkis Davou.

Doro 8030 on teine 4G nutitelefon Doro juhtmevabade seadmete hulgas. Doro 8030 tuleb Eestis müügile märtsi keskel juhtivate mobiilioperaatorite esindustes hinnaga 199 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles