Ravimiamet otsib lahendusi gripivaktsiini täiendavaks tarnimiseks

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripivaktsiin.
Gripivaktsiin. Foto: Panther Media / Scanpix

Ravimiameti kodulehel seisva info kohaselt on müügiloa hoidja Sanofi Pasteur S.A. käesoleval hooajal toonud Eestisse 32 800 annust gripivaktsiini, mis on natuke rohkem, kui eelmisel hooajal vaktsiini kulus. Suurenenud huvi tõttu vaktsineerimise vastu on see kogus praeguseks lõppemas.

Praegu on www.raviminfo.ee ja www.apteegiinfo.ee portaalide andmetel vaktsiin saadaval ligikaudu 20 apteegis üle Eesti. Lisaks võib vaktsiini alles olla ka perearstikeskustes ning haiglates. Inimene, kes soovib ennast vaktsineerida, peaks võtma ühendust oma perearstiga ning paluma tal kirjutada retsepti, seejärel saab uurida apteekidest, kus vaktsiini veel saadaval on.

Ravimiamet soovitab kindlasti apteeki ette helistada ja saada kinnitus, et vaktsiini veel on, sest mainitud veebilehed kajastavad apteekide laoseisu viivitusega ja vaktsiin võib olla kellelegi juba ära müüdud.

Ravimiamet on valmis erandkorras lubama Eestisse ka võõrkeelses pakendis vaktsiini, nagu möödunud aasta novembris 1800 annuse osas tehti. Vaktsiinitootjad on ravimiametile teatanud, et rohkem vaktsiini nad käesoleval hooajal Eestisse tuua ei planeeri, kuid amet uurib siiski nende võimalusi täiendavateks tarneteks ning on valmis ka olukorraks, kus tuleb lubada müügiloata vaktsiini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles