Loodusmuuseumis alustab tegevust seenioride loodusklubi

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loodusmuuseumis hakkab koos käima seeniorite loodusklubi.
Loodusmuuseumis hakkab koos käima seeniorite loodusklubi. Foto: Eesti Loodusmuuseum

Eesti Loodusmuuseumis alustab reedel, 5. veebruaril tegevust seenioride loodusklubi, kuhu ootame kõiki eakaid loodushuvilisi ja nende sõpru, et kord nädalas pärastlõunati avastada uusi saladusi Eestimaa loodusest ning harivalt aega veeta ajaloolises Tallinna vanalinnas.

Loodusmuuseumi loodushariduse osakonna juhataja Tiiu Liimets selgitas, et kui enamasti võib eakamaid muuseumisõpru muuseumis kohata koos lastelastega viimastele mõeldud perepäevadel ja töötubades, siis seenioride loodusklubi on just eakatele mõeldud ürituste sari.

„Seenioride loodusklubis värskendame oma teadmisi ja avardame silmaringi meid ümbritsevast keskkonnast ja Eestimaa loodusest. Igal kohtumisel on võimalus jagada ka teistega enda mõtteid ja tähelepanekuid. Programmist ei puudu Loodusmuuseumi uute näituste tutvustused ning soovi korral ka väliretked ja teiste muuseumide külastused,“ tutvustas Liimets loodusklubi plaane.

Loodusklubi koguneb kord nädalas, reedeti kell 15-16.30 Tallinna vanalinnas, Eesti Loodusmuuseumis aadressil Lai 29a. Klubi juhendab Tallinna Reaalkooli pikaaegne bioloogiaõpetaja Andres Raa. Kaasa löövad ka Loodusmuuseumi botaanikud, geoloogid ja zooloogid.

Seenioride loodusklubi veebruari- ja märtsikuu kava:

  •     5. veebruar: aasta puu, loom ja lind. Ilm ja selle vaatlusest
  •     12. veebruar: talvised külalised meie linnumajas. Kas ja keda toita?
  •     26. veebruar:  Eestimaa kiskjad
  •     4. märts: erinevad toalilled, nõuanded nende kevadiseks hooldamiseks
  •     11. märts: eriskummalised loomad ja taimed, haruldased taimed ikoonidel
  •     18. märts: hääled ja helid looduses.

Täpsema programmi leiab www.loodusmuuseum.ee.

Loodusklubis osalemiseks vanusepiirangut ei ole, samuti pole vajalik eelnev loodusteaduslik taust. Igat kohtumist võib võtta kui eraldi üritust ning osaleda sellel, mille teema huvi pakub. Seenioride loodusklubisse pääseb iga kord muuseumipiletiga, mis on pensionärile 3 eurot. Eelnev registreerumine pole vajalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles